Főoldal / Desszertek / Grízes krémes

Grízes krémes

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Grízes krémes

Grízes krémes

Hozzávalók:

  • 6 db tojás
  • 8 ek. liszt
  • 9 ek. cukor
  • 1 ek. kakaópor (cukrozatlan)
  • 1 csipet só
  • 0,5 dl napraforgó olaj
  • fél cs. sütőpor

A krémhez:

  • 6 dl tej
  • 5 púpozott ek. búzadara
  • 7,5 dkg porcukor
  • 7,5 dkg cukor (kristály)
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 20 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A tojások sárgáját a cukor felével habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olajat, a sót, és a kakaóport.
A tojások fehérjét a maradék cukorral kemény habbá felverjük.
A tojássárgás krémbe óvatosan beleforgatjuk a kemény fehérjehabot, majd apránként a sütőporral elkevert lisztet. Finoman összekeverjük az egészet.
A masszát, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, majd előmelegített sütőben 180 fokon kb. 15-20 percig sütjük (tűpróba). Ha kihűlt vízszintesen kettévágjuk.

Elkészítjük a  krémet.
A tejet a cukorral és a búzadarával felforraljuk, majd addig főzzük, míg be nem sűrűsödik. Időnként megkeverve kihűtjük.
A margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral kihabosítjuk, majd a kihűlt grízes krémmel össze keverjük.

A krém felét a lapok közé töltjük, a másik felét pedig a tészta tetejére simítjuk. A tetejét, tetszés szerint megszórhatjuk kakaóporral. Felszeletelés előtt legalább 1-2 órát a hűtőben pihentetjük.
http://tundikonyha.blogspot.hu/

Mentés

Grízes krémes 4.13/5 (8 értékelés)

Tündi konyha (134 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére