Grízes szilvás lepény

        
        
        
| Hozzávalók:
25 dkg liszt2 dkg élesztő1 tojás1 evőkanál cukor250 ml tejpici só1 kg szilva Tetejére:( 1 ) 
1 l tej5 kanál cukor10 kanál gríz Tetejére( 2 ) 
200 ml tejföl2 tojás2 kanál cukor | 
| Elkészítési idő: | 45 perc | Fogyókúrás: | nem |  
| Költség: | 500-1000 FT | Vegetáriánus: | igen |  
| Adagok: | 6 főre | Gluténmentes: | nem |  
| Nehézség: | Egyszerű | Laktózmentes: | nem |  
 | 
Elkészítés:
Felfuttatom az élesztőt pici cukorral és langyos tejjel.
A hozzávalókat összegyúrom és kelesztem, miután megkelt kinyújtom és a tepsi aljára teszem.
Megfőzöm a grízt (tej+ cukor +gríz)és melegen a tetejére simítom.
Összekeverem a tejfölt, tojást és cukrot és a gríz tetejére simítom.
Tetejére rárakom a kimagozott szilvát.
Előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütöm.
 Vicuska1 (143 Recept)
 Vicuska1 (143 Recept)Mondhatom, hogy a sütés-főzés a legfőbb hobby-m és a legkedvesebb időtöltésem, az internet felderítése, kertészkedés, kötés, sétálás melett.
Szeretek a konyhában „alkotni”, újdonságokat kipróbálni, meg az otthonról hozott, már jól bevált, receptjeimet új oldalról megközelíteni, díszítés, illetve új dolgok hozzáadásával.