Gyömbérszörp
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
Meghámozzuk és felszeleteljük a gyömbért, felkarikázzuk a citromokat.
Egy lábosban 20 dkg cukrot karamellizálunk, majd hozzáadjuk a vizet, a gyömbért, a citrom karikákat és a maradék cukrot. 15 percig együtt főzzük.
Levesszük a tűzről és mehet bele a narancs leve és a héja, valamint a citromsav. Állni hagyjuk 4 órát majd újból felforraljuk.
Ha elkészült, leszűrjük, és üvegekbe töltjük,lezárjuk, és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
Tipp / megjegyzés:
Ne dobjuk ki a gyömbért hanem aszaljuk meg a sütőben, és használjuk teához, ízesítőnek. Náthás időszakban jó ha van ilyen immunerősítő főzetünk.
Üvegekbe volt nekem is, de még főzők körte szörpöt is így át öntöttem flakonokba, mert üvegem kevés van.