Főoldal / Desszertek / Gyöngyi szelet

Gyöngyi szelet

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Gyöngyi szelet

Gyöngyi szelet

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 40 dkg finomliszt
  • 20 dkg porcukor
  • 2 ek. kakaópor
  • 1 tojás
  • 1 tojássárgája
  • 10 dkg margarin
  • 1 sütőpor
  • 2 dl tejföl

A krémhez:

  • 25 dkg margarin
  • 2 tasak puncs pudingpor
  • 5,5 dl tej
  • 15 dkg porcukor

A tetejére:

  • 15 dkg csokoládé
  • 1 ek. étolaj
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összeállítjuk annyi tejföllel, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk.
Egy tepsi hátán (24 ×39 cm-es) 3 lapot sütünk belőle,  180 fokra előmelegített sütőben.

A pudingport a cukros tejben felfőzzük. Kihűtjük és a puha margarinnal habosra kikeverjük.

A lapokat a puncsos krémmel betöltjük.
A csokoládét az étolajjal mikróban (vagy vízgőz felett) megolvasztjuk, simára keverjük és bevonjuk vele a sütemény tetejét.
Hűtőbe tesszük egy éjszakára, majd szeletelve kínáljuk.

Gyöngyi szelet 3.55/5 (20 értékelés)

Vass Lászlóné (277 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére