Gyors sajtos csiga
Hozzávalók:
Töltelék:
A tetejére
|
|
Elkészítés:
Az élesztőt 1 deci langyos cukros tejben felfuttatom.
A liszthez adom a többi hozzávalót, a sajt felét és a felfutott élesztőt.Alaposan kidolgozom. (Én gyúrógéppel dolgoztam.)
Amikor a tésztát teljesen kidolgoztam, lisztezett nyújtódeszkán vékonyra, és téglalap alakúra nyújtom.
A puha margarint kikeverem a tojással, és megkenem vele a kinyújtott tésztát.A maradék sajtot rászórom.
Feltekerem mint a bejglit.
Egy centis szeletekre szeletelem, majd sütőpapiros sütőlapra teszem. A tetejét tojássárgával, és sóval elkevert tejföllel lekenem.
Sajttal és köménnyel megszórom,majd 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt szép pirosra sütöm.
Nagyon könnyű, finom a tésztája, és ami a lényeg gyorsan elkészül hiszen nem kell keleszteni.
Ajánlom, reggelire, tízóraira, uzsonnára, de akár vendégvárónak is.