Gyümölcs aszalás otthon
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A gyümölcsöt megmossuk, kimagozzuk, nagyobb cikkekre vágjuk. Egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és rátesszük a barack gerezdeket, arra vigyázva, hogy ne érjenek egymáshoz.Letakarjuk konyharuhával, és kitesszük a napra. Teraszra, erkélyre, vagy ha nincs akkor a lakásba napos helyre.
Naponta kétszer átforgatjuk hogy egyenletesen érje a nap, éjszakára bevisszük a lakásba, másik nap kitesszük a napra. Ezt addig csináljuk, míg a gyümölcsöt megnyomva egy csepp nedvesség sem szivárog belőle.
Én varrtam vászon zacskót és az aszalt gyümölcsöt, beleraktam, és a kamrába felakasztottam. Ez azoknak nagyon jó akiknek kevés a helyük, és van kamrájuk.
Télen nassolni, süteményekbe, levesekbe, sültek mellé főleg a szilva kiváló. Nem kell megvenni a boltba drága pénzért, mikor elkészíthetjük otthon is.
Tipp / megjegyzés:
Akinek van aszaló gépe mint nekem abba is elkészítheti, semmi cukrot ne tegyünk rá, csak a gyümölcsöt aszaljuk, én a napon aszalást szeretem jobban a gépinél.