Gyümölcshabos linzer
Hozzávalók:(20×30 cm-es tepsihez)
A tészta kenéséhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd enyhén lisztezett deszkán a tepsink méretére kinyújtjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 180 fokra előmelegített sütőben világosra megsütjük.
A tojásfehérjét kemény habbá felverjük a cukorral. A végén hozzákeverjük a gyümölcsöt.
A megsült tésztát még melegen lekenjük a lekvárral, rásimítjuk a gyümölcsös cukros habot és visszatesszük a sütőbe 150 fokra mérsékelt hőfokra szárítani. amikor szép aranyszínű kezd lenni a teteje elkészült.
A kihűlt süteményt vízbe mártott késsel felszeleteljük.
Nagyon finom, készítsétek el ti is.