Főoldal / Kelt tészták / Gyümölcsös kelt koszorúk

Gyümölcsös kelt koszorúk

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Gyümölcsös kelt koszorúk

Gyümölcsös kelt koszorúk

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 70 deka liszt
  • 2 egész tojás
  • 4,5 deci tej
  • 2 kanál cukor
  • 5 deka élesztő
  • 10 deka olvasztott,de nem forró ráma margarin

A töltelék:

  • 50 deka szilva kockákra vágva
  • 2 darab alma kis kockákra vágva
  • 10 deka darabolt dió
  • 1 tojás sárgája
  • 1,5 deci tejföl
  • őrölt fahéj

A tetejére:

  • 1 tojás
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Az élesztőt 1 kanál cukorral és 1 deci langyos tejjel felfuttatjuk.
Amikor felfutott az élesztő, a többi hozzávalóval együtt bedagasztjuk, és jól kidolgozzuk.
Meleg helyen duplájára kelesztjük.

Kelesztés után lisztezett deszkára borítjuk, és még egyszer átgyúrjuk, majd 5-10 percet letakarva pihentetjük.

Közben a szilvákat és az almát apróra összevágjuk.

A tejfölbe egy kanál cukrot teszünk, és a tojás sárgájával kikeverjük. Végül hozzáadjuk az összevágott gyümölcsöket és a fahéjat.

Pihentetés után a tésztát, lisztezett deszkán, téglalap alakúra kinyújtjuk.

Olajjal vékonyan lekenjük a kinyújtott tésztát, majd a gyümölcsös töltelékkel megszórjuk, és feltekerjük mint egy roládot.

Amikor feltekertük, egy éles késsel tetszés szerinti szeleteket vágunk belőle. (én 2 centiseket vágtam)

Sütőpapiros sütőlapra tesszük, és a tetejét egy felvert tojással megkenjük.
Előmelegített sütőben 180 fokon szép pirosra megsütjük.

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére