Gyümölcsös kelt koszorúk
Hozzávalók:A tésztához:
A töltelék:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
Az élesztőt 1 kanál cukorral és 1 deci langyos tejjel felfuttatjuk.
Amikor felfutott az élesztő, a többi hozzávalóval együtt bedagasztjuk, és jól kidolgozzuk.
Meleg helyen duplájára kelesztjük.
Kelesztés után lisztezett deszkára borítjuk, és még egyszer átgyúrjuk, majd 5-10 percet letakarva pihentetjük.
Közben a szilvákat és az almát apróra összevágjuk.
A tejfölbe egy kanál cukrot teszünk, és a tojás sárgájával kikeverjük. Végül hozzáadjuk az összevágott gyümölcsöket és a fahéjat.
Pihentetés után a tésztát, lisztezett deszkán, téglalap alakúra kinyújtjuk.
Olajjal vékonyan lekenjük a kinyújtott tésztát, majd a gyümölcsös töltelékkel megszórjuk, és feltekerjük mint egy roládot.
Amikor feltekertük, egy éles késsel tetszés szerinti szeleteket vágunk belőle. (én 2 centiseket vágtam)
Sütőpapiros sütőlapra tesszük, és a tetejét egy felvert tojással megkenjük.
Előmelegített sütőben 180 fokon szép pirosra megsütjük.