Főoldal / Desszertek / Gyümölcsös-tejfölös őzgerinc

Gyümölcsös-tejfölös őzgerinc

Gyümölcsös-tejfölös őzgerinc

Gyümölcsös-tejfölös őzgerinc

Hozzávalók:

33×5 cm-es őzgerincformához

  • 5 dl tejföl
  • 2,5 dl habtejszín
  • 2,5 dkg (1 tasak) zselatinpor
  • 6 ek. porcukor (ízlés szerint)
  • 1 citrom reszelt héja
  • 25-30 dkg bogyós gyümölcs vegyesen (friss vagy mirelit)
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tejfölt, a cukrokat, a reszelt citromhéjat és zselatinport egy edénybe öntjük, összekeverjük, kis lángon felmelegítjük, de nem forraljuk.

Felverjük a tejszínt, hozzáadjuk a kéz melegre hűlt joghurtos keverékhez, és simára keverjük vele.

Egy őzgerincformát folpackkal kibélelünk. Beleöntjük a tejfölös-tejszínes masszát, majd a tetejére szórjuk a bogyós gyümölcsöket és enyhén belenyomkodjuk őket. Legalább 3-4 óra hosszára hűtőszekrénybe tesszük, hogy megdermedjen.

Ha megszilárdult, a tálaló edényre borítjuk úgy, hogy az őzgerinc nyitott feléhez illesztjük, és hirtelen mozdulattal átfordítjuk. A folpackot óvatosan lehúzzuk róla. Gyümölcsökkel, és citromhéjjal díszítjük.

Mentés

Mentés

Mentés

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére