Habcsóktorta mascarponés eperkrémmel
Hozzávalók:20 cm-es tortához:
Krém hozzávalói:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A tojások fehérjét elkezdjük robotgéppel felverni. Amikor már kezd kifehéredni/habosodni, állandó keverés mellett, kanalanként adjuk hozzá a porcukrot, és addig verjük, míg majdnem teljesen kemény habot kapunk. Ekkor először adjuk hozzá az ecetet, majd a kukoricakeményítőt, és verjük még 1-2 percig, hogy a hab teljesen kemény állagú legyen.
A tepsit béleljük ki sütőpapírral, majd három 20 cm átmérőjű kört formázzunk a keményre vert habból. (2 tepsire lesz szükség a 3 tortalap sütéséhez, én egy 20 cm átmérőjű lábassal rajzoltam elő a köröket).
Melegítsük elő a sütőt 130 fokra, majd helyezzük be a tepsiket, és légkeveréssel 60 percig szárítsuk a lapokat.
Ezután kapcsoljuk ki a sütőt, és hagyjuk még kb. 30 percig csukott ajtónál száradni, majd vegyük ki, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Az epret alaposan mossuk meg, majd csepegtessük le. Ezután botmixerrel pépesítsük, vagy villával nyomkodjuk össze.
A mascarponét keverjük simára a vaníliás cukorral, és ízlés szerinti porcukorral. Ezután keverjük hozzá az epret, majd apránként a keményre felvert Hulalát is.
Ezzel a krémmel kenjük meg a lapokat úgy, hogy a tetejére is hagyjunk belőle.
A csokoládét olvasszuk fel gőz felett egy kis étolajjal, és csurgassuk a krém tetejére.
Ahogy megköt a csokoládé, rögtön fogyasztható!