Habos brownie
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A margarint a vízzel és kakaóporral tűzhelyen felforraljuk, majd levesszük a tűzről.
Hozzákeverjük a cukrot, majd a szódabikarbónával elkevert lisztet, a joghurtot és végül egyesével a tojásokat.
Az egészet jól összekeverjük.
24×22-cmes sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a massza felét, erre rászórjuk az összevagdalt csokoládét, majd ráöntjük a maradék masszát.
Előmelegített sütőben 170 fokon kb 25-30 perc alatt tűpróbáig sütjük.
Amikor kihűlt, felszeleteljük, és porcukorral felvert tejszínnel díszítve tálaljuk a habos brownie -t.
Tipp / megjegyzés:
Nevét a színéről kapta, tetejét gyakran vonják be csokoládéval, de előfordul, hogy cukormáz kerül rá. Sokszor tálalják tejszínhabbal vagy fagylalttal ezt a finom csokoládés süteményt. Találhatunk olyan receptet is melyben a tésztát dióval, mandulával, mogyoróval dúsítják, illetve fehér csokoládéval is készítik.
Nagyon egyszerűen elkészíthető, finom sütemény, ajánlom mindazoknak akik szeretik a kakaós/csokis édességeket.
Könnyen, gyorsan elkészíthető sütemény, így kezdők is nyugodtan megpróbálkozhatnak vele.