Habos diós desszert
Hozzávalók:
A habhoz:
|
|
Elkészítés:
A margarint szobahőmérsékleten hagyjuk felmelegedni.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és lisztezett deszkán vékonyra kisodorjuk.
A legkisebb pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk, és sütőpapírra helyezzük őket.
A 4 tojás fehérjét, a cukorral, gőz felett kemény habbá verjük, majd amikor már kemény a hab hozzáadjuk a darált diót,és egy kis rumot ízlés szerint, végül még egyszer átkeverjük.
A diós habból, a kiszúrt korongokra habzsák és sima cső segítségével kis halmokat teszünk.
160-170fokra előmelegített, de nem túl forró sütőben szép halvány színűre megsütjük.
Amikor kisültek a dióhabos korongok, kettesével összeragasztjuk őket sárgabaracklekvárral.
A habos diós desszert egy nagyon finom aprósütemény.
Tipp / megjegyzés:
Lehet a dió helyett kókuszreszeléket is használni.