Habos-diós szelet
Hozzávalók:
A krémhez:
|
|
Elkészítés:
A cukrot az ásványvízbe keverjük. Addig kevergetjük, amíg a cukor teljesen felolvad.
A lisztet, a sütőport és a diót összekeverjük és a cukros vízhez adjuk. Alaposan kikeverjük, majd egy 22 x 35 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát, és 160 fokos sütőben nagyjából 25 perc alatt megsütjük. A megsült tésztát még melegen tálcára borítjuk, a sütőpapírt eltávolítjuk róla. Mikor kihűlt villával megszurkáljuk a tésztát és belocsoljuk.
A habot felverjük, hozzáadjuk a porcukrot, majd a sütemény tetejére simítjuk. A durvára vágott dióval és a reszelt narancshéjjal megszórjuk. Hűtőbe tesszük pár órára, majd szeletelve kínáljuk.