Főoldal / Desszertek / Habos-diós szelet

Habos-diós szelet

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Habos-diós szelet

Habos-diós szelet

Hozzávalók:

  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg darált dió
  • 1 cs. sütőpor
  • 2,5 dl szénsavas ásványvíz
  • 15 dkg liszt
  • 10 evőkanál gyümölcslé, vagy kávé (ízlés szerint, a belocsoláshoz)

A krémhez:

  • 3 dl habtejszín
  • 1 ek. porcukor
  • 1 narancs reszelt héja
  • 10 dkg apróra vágott dió
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A cukrot az ásványvízbe keverjük. Addig kevergetjük, amíg a cukor teljesen felolvad.

A lisztet, a sütőport és a diót összekeverjük és a cukros vízhez adjuk. Alaposan kikeverjük, majd egy 22 x 35 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát, és 160 fokos sütőben nagyjából 25 perc alatt megsütjük. A megsült tésztát még melegen tálcára borítjuk, a sütőpapírt eltávolítjuk róla. Mikor kihűlt villával megszurkáljuk a tésztát és belocsoljuk.

A habot felverjük, hozzáadjuk a porcukrot, majd a sütemény tetejére simítjuk. A durvára vágott dióval és a reszelt narancshéjjal megszórjuk. Hűtőbe tesszük pár órára, majd szeletelve kínáljuk.

Habos-diós szelet 3.57/5 (49 értékelés)

Laura (56 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére