Habos krémes linzer
Hozzávalók:A tészta hozzávalói:
Hab a tésztára:
Lapok kenésére:
Krém hozzávalói:
|
|
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és lisztezett deszkán két lapot nyújtunk belőle.
Külön-külön sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük őket.
Még sütés előtt a lapokat lekvárral lekenjük.
A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, és elosztjuk a két lapon, vagyis a lekváros lapra simítjuk és durvára vagdalt dióval megszórjuk.
180 fokon 10-15 perc alatt megsütjük.
Amíg sül elkészítjük a krémet.
A tejből és pudingból sűrű krémet főzünk, majd lehűtjük.
A porcukrot a margarinnal habosra kikeverjük.
Amikor a puding kihűlt a két krémet összekeverjük.
Az egyik diós lapot lefektetjük diós felével felfelé, és megkenjük a krémmel, majd ráhelyezzük a másik lapot úgy, hogy a diós fele legyen felül.
kb.1 óra múlva szeletelhető.
Nagyon finom sütemény, akár vendégvárónak is.