Habos palacsinta
Hozzávalók:8-10 darab palacsintához:
A töltelék hozzávalói:
|
|
Elkészítés:
A palacsinta tésztát kikeverem csak sárgáját használom hozzá, mert a fehérjét a tetejére habbá verem. A palacsintákat enyhén kiolajozott serpenyőben kisütöm.Üresen feltekerem és vékonyra felszeletelem, úgy ahogy van feltekerve. (metélt tészta szélességű csíkokat kapunk belőle)
Egy jénai edényt vajjal vékonyan kikenek, és a palacsinta metéltet beleszórom.
A metéltre teszem a cukorral összekevert darált diót és a mazsolát.
A tojások fehérjét gőz felett a lekvárral és a cukorral kemény habbá verem, majd a dió tetejére simítom. (villával díszítem a tetején a habot)
Nem túl forró sütőben kicsit átsütöm.
Csak addig sütöm, amíg a hab teteje kicsit színt kap.
A habos palacsinta langyosan, és hidegen is finom. Akár egy kiadós leves után második fogásként is tálalható.
Tipp / megjegyzés:
Aki kedvet kap kísérletezhet a töltelékkel, kerülhet bele akár mákos, szilvalekváros vagy túrós töltelék is.