Főoldal / Desszertek / Habos palacsinta

Habos palacsinta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Habos palacsinta

Habos palacsinta

Hozzávalók:

8-10 darab palacsintához:

  • 20 deka liszt
  • csipet só
  • 3 deci szóda víz
  • 3-4 deci tej
  • 3 tojás sárgája

A töltelék hozzávalói:

  • 10 deka darált dió
  • 8 deka cukor
  • 5 deka mazsola 
  • 3 ek barack lekvár
  • 2 deka vaj a tál kikenéséhez
  • 3 tojás fehérje
  • 4 kanál cukor
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A palacsinta tésztát kikeverem csak sárgáját használom hozzá, mert a fehérjét a tetejére habbá verem. A palacsintákat enyhén kiolajozott serpenyőben kisütöm.Üresen feltekerem és vékonyra felszeletelem, úgy ahogy van feltekerve. (metélt tészta szélességű csíkokat kapunk belőle)

Egy jénai edényt vajjal vékonyan kikenek, és a palacsinta metéltet beleszórom.

A metéltre teszem a cukorral összekevert darált diót és a mazsolát.
A tojások fehérjét gőz felett a lekvárral és a cukorral kemény habbá verem, majd a dió tetejére simítom. (villával díszítem a tetején a habot)

Nem túl forró sütőben kicsit átsütöm.

Csak addig sütöm, amíg a hab teteje kicsit színt kap.

A habos palacsinta langyosan, és hidegen is finom. Akár egy kiadós leves után második fogásként is tálalható.

Tipp / megjegyzés:

Aki kedvet kap kísérletezhet a töltelékkel, kerülhet bele akár mákos, szilvalekváros vagy túrós töltelék is.

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére