Habos pudingos szelet
Hozzávalók:
24×22-es tepsibenA krémhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A tojások sárgáját langyos vízzel összehabosítjuk, majd a cukorral fehéredésig keverjük.
Belekeverjük a reszelt citromhéjat, és a sütőporos lisztet.
A legvégén, lazán beleforgatjuk a csipet sóval keményre vert fehérjehabot.
Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 160-180°C fokon tűpróbáig sütjük.
Majd hagyjuk kihűlni.
A pudingot, a tejjel is 2 evőkanál cukorral megfőzzük, és kihűtjük. Amikor kihűlt a mascarponéval összekeverjük, és a már kihűlt tészta tetejére simítjuk.
A tejszínt a cukorral habbá verjük és habzsákba töltjük.(ha nem lenne elég kemény a hab, használjunk egy kevés habfixet)
A sütemény tetejét a tejszínhabbal díszítjük, majd tálalásig (de minimum 1 órára) a hűtőbe tesszük.
A habos pudingos szeletet díszíthetjük még csokoládé drazséval, csokoládé díszekkel is.
Tipp / megjegyzés:
A süteményt más ízű pudinggal is elkészíthetjük, a variációknak csak a fantáziánk szab határt.
Nagyon finom, könnyed sütemény, bátran ajánlom!