Főoldal / Egytálételek / Hagymás sült krumpli tükörtojással

Hagymás sült krumpli tükörtojással

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Hagymás sült krumpli tükörtojással

Hagymás sült krumpli tükörtojással

Hozzávalók:

  • 30 dkg krumpli
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 db tojás
  • őrölt színes bors
  • 4 ek rizsolaj (vagy olíva, napraforgó..)
  • csipet pirospaprika
  • petrezselyemzöld
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 1 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A krumplit pucoljuk meg, és vágjuk fel közepesen vastag hasábokra, majd konyharuhával töröljük szárazra. A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk félbe, és vékonyan szeleteljük fel.

Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, majd óvatosan tegyük bele a krumplihasábokat, és a hagymaszeleteket. Ezután néha megkeverve, süssük 20-25 perc alatt szép aranybarnára. Ekkor sózzuk meg, majd húzzuk a serpenyő szélére úgy, hogy a közepén legyen hely a tojásoknak.

Ezután üssük bele a tojásokat, majd addig süssük még a fehérje megszilárdul, de a sárgája még kissé folyós marad. (ízlés szerint keményebbre is süthetjük a sárgáját)
Közben ízlés szerint sózzuk, és őröljünk rá színes borsot, majd vegyük le a tűzről, szórjuk meg egy csipet pirospaprikával, és apróra vágott petrezselyemzölddel.

Tálalhatjuk ízlés szerint a serpenyőben, vagy óvatosan átemelhetjük egy tányérra, majd úgy kínáljuk. Sütés közben a krumpli jó ropogósra sül, a tojás pedig kellően lágy marad. Nagyon finom, és laktató.

Hagymás sült krumpli tükörtojással 5.00/5 (1 értékelés)

Gizi (321 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére