Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Hájas sütemények élesztővel

Hájas sütemények élesztővel

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Hájas sütemények élesztővel

Hájas sütemények élesztővel

Hozzávalók:

  • 40 dkg háj + 10 dkg finomliszt
  • 60 dkg finomliszt
  • 1 dl fehér bor vagy 1 ek. ecet
  • 1 db tojás
  • 2 ek. tejföl
  • 3 dkg élesztő
  • 1 dl tej
  • 1 mk. cukor
  • kb 1,5 dl szódavíz

A töltéshez:

  • lekvár
  • cukrozott dió
Elkészítési idő: 2 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A ledarált hájat 10 dkg liszttel összegyúrjuk, majd hidegre tesszük.

A cukros tejben az élesztőt felfuttatjuk.
Egy tálba szitáljuk a lisztet, majd beleöntjük az élesztős tejet, hozzáadjuk a tojást,  a bort és a tejfölt is. Annyi szódavízzel dolgozzuk ki szép hólyagosra, hogy rétestésztaszerű állaga legyen a tésztának.

A tésztát téglalap alakúra sodorjuk, majd rákenjük a lisztes hájat.
4 részbe hajtogatjuk, még háromszor megismételjük 20 percenként.

Feléből négyzeteket vágunk, lekvárral és cukrozott dióval megtöltjük. és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk.

A tészta másik részéből linzer szaggatóval szúrunk ki formákat, lyukasat és telit párban. Egy tele korong tetejét vízzel lekenjük, a lyukasat ráillesztjük.
Így tesszük a sütőlemezre.

180 fokra melegített sütőben megsütjük. Még melegen vaníliás porcukorral megszórjuk.
A lyukas közepű linzer formákba lekvárt csepegtetünk.

(Ez a recept anyukámé volt, az élesztős változatot most sütöttem először. Nagyon szép réteges lett ez is.)

Mentés

Mentés

Hájas sütemények élesztővel 5.00/5 (2 értékelés)

Vass Lászlóné (277 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére