Hajdina és rizslisztes palacsinta eperrel, juharsziruppal
Hozzávalók:
A tálaláshoz:
|
|
Elkészítés:
Öntsük a tejet, a vanília kivonatot, a mandulát, a liszteket és a sütőport a turmixgépbe.
Hámozzuk meg és adjuk hozzá a banánt, majd turmixoljuk simára.
Tegyünk egy nagy teflon serpenyőbe 1 evőkanál olívaolajat. Közepes lángon melegítsük.
Amikor forró, tegyünk a serpenyőbe 3 evőkanál tésztát. (kör alakban terüljön szét, mint egy palacsinta)
Szeleteljünk fel epret és nyomjuk a szeleteket a tészta tetejébe, majd süssük 4 percig, vagy amíg szépen megbarnul az alja.
Fordítsuk át, és süssük még kb 2 percig, vagy amíg aranysárgára sül a másik oldala is.
Töröljük ki a serpenyőt konyhai papír törlővel és ismételjük meg a folyamatot.
Tálaláskor juharsziruppal öntözzük meg a palacsintákat. (ki ne hagyjuk mert nagyon finom!)
Tegyünk mellé 1-2 evőkanálnyi joghurtot és bogyós gyümölcsöket.