Főoldal / Hal ételek / Halászlé

Halászlé

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Halászlé

Halászlé

Hozzávalók:

  • 1 nagy ponty

Az alapléhez:

  • 6 db törpeharcsa
  • ponty feje
  • 2 db keszeg
  • 2 db kárász
  • többféle apró hal
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • bors ízlés szerint
  • 2 db babérlevél
  • 3 ek. pirospaprika
  • 2 dl házi paradicsomlé
  • 1,5 dl vörös bor
  • 2 db chili paprika
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Normál Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A pontyot patkó alakúra felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk.

A fazékba feltesszük főlni az apró halakat, és a ponty fejét. Ízesítjük sóval, borssal, babérlevéllel. Hozzáadjuk a felaprított vöröshagymát, 3 evőkanál pirospaprikát, ízlés szerint csípős paprikát és a paradicsom levet vagy konzervet. Amikor megfőtt, leszűrjük, a halakat kiszálkázzuk majd átpasszírozzuk.

A leszűrt hallevet visszatesszük a tűzre, beletesszük a kipasszírozott halat, hozzáadunk 1,5 dl vörösbort és végül a pontyszeleteket. Pár percig főzzük, míg a hal elkészül.

Tálalhatunk, jó étvágyat kívánok!

Mentés

Értékeld a receptet

Vass Lászlóné (277 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére