Főoldal / Levesek / Halászlé kétféle halból

Halászlé kétféle halból

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Halászlé kétféle halból

Halászlé kétféle halból

Hozzávalók:

  • 1 ponty filé
  • 1/2 harcsa filé
  • 20 dkg belsőség (tej és ikra ) 
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 db csípős hegyes paprika
  • 4 db chili paprika
  • 2 db paradicsom
  • 1 db krumpli
  • 1 doboz (70 gr) paradicsom sűrítmény
  • 1 doboz halászlé sűrítmény
  • 1 ek paprika sűrítmény
  • őrölt csípős paprika
  • őrölt fekete bors
  • 1 dl vörösbor
  • 1 ek zsír 
  • 1,5 l víz
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Normál Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A halakat felszeletelem, besózom, és beteszem pár órára a hűtőbe a belsőséggel együtt.

A hagymát apróra vágom. a paprikákat.

A paradicsomot, és a krumplit tetszés szerint felszeletelem.

Egy lábasban a hagymát zsíron megdinsztelem, felöntöm vízzel, sózom, borsozom, szórok bele bőségesen őrölt paprikát, majd hozzáadom a paprikát, a paradicsomot, a halászlésűrítményt, és a sűrített paradicsomot.

Amikor felforrt, egy krumplinyomóval megnyomkodom, és beleteszem a halakat. Kicsit később a belsőséget, és ekkor beleöntöm a bort. Amikor megfőtt, tálalok.

Aki csípősen szereti chilipaprikával tálalja.

Én fehér kenyérrel fogyasztom.

Tipp / megjegyzés:
A halászlé ezúttal pontyból, harcsából és belsőségből készült.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére