Halászlé tésztával csípős paprikával
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A halat besózom, s beteszem a hűtőbe.
A főzéskor a hagymát apróra vágom, egy edényben olajon megdinsztelem, felöntöm vízzel, sózom, borsozom, szórok bele bőségesen őrölt paprikát, vágok bele chili paprikát, hozzáadom a halászlésűrítményt, és a sűrített paradicsomot.
Amikor felforrt, beleteszem a metéltet, kis idő elteltével a ponty patkókat.
Amikor elkészült, a kifőzött metélt tésztával, és tejföllel tálalom.
Tipp / megjegyzés:
Imádom a halászlét, azok közé tartozom, akik nem csak Karácsonykor eszik ezt a finom halas ételt.
Aki ismer, az tudja, hogy szeretem a csípős ételeket. Ezúttal is sok-sok őrölt fekete bors, csípős őrölt paprika, Erős Pista, chilipaprika került a halászlébe. A fotón a tészta sajnos nem nagyon látszik, de ott van, higgyétek el. Nálam a paksi változat a favorit.