Főoldal / Reggelik / Hamis gomba

Hamis gomba

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Hamis gomba

Hamis gomba

Hozzávalók:

  • 8 tojás
  • 1 evőkanál mustár
  • 4 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál vagdalt petrezselyem
  • 4 paradicsom
  • 4 evőkanál majonéz
Elkészítési idő: 15 perc Fogyókúrás: igen
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 3 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojásokat keményre főzzük, teljesen kihűtjük, majd meghámozzuk. Gömbölyűbb végükből levágunk egy egyenes, vékony szeletkét, hogy ne billegjenek a tálon.

Hegyesebb végükön levágjuk a kalapkájukat, és finomra aprózzuk. Óvatosan kiemeljük a sárgájukat, habosra keverjük a mustárral, a tejföllel, ízlés szerint sóval és őrölt borssal, végül hozzáadjuk a felaprózott tojásfehérjét és a petrezselymet. Csőr nélküli habzsákba (vagy egyik csücskén kivágott nejlontasakba) szedjük, és visszatöltjük a tojásokba.

A paradicsomokat megmossuk, félbevágjuk, és a tojásokra borítjuk. A tubusos majonézből néhány apró pöttyöt nyomunk a kalapkák tetejére, és fogyasztásig hidegre tesszük. Kiflikarikákat kínálhatunk hozzá.

Beküldő: Maja

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

A lap tetejére