Harcsa tejszínes szószban metélt tésztával
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A halfilét vágjuk fel kisebb kockákra. Az újhagymát szeleteljük fel vékonyan, a fokhagymát vágjuk fel apróra.
Az olívaolajat hevítsük fel egy wokba, (v. serpenyőbe) adjuk hozzá a vékonyra szeletelt újhagymát és kezdjük el párolni. Amikor már kellően összeesett, adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, majd a felkockázott harcsafilét. Keverjük össze, és pirítsuk addig, még a hal húsa kifehéredik. Ezután szórjuk meg ízlés szerint sóval, a fűszerekkel, majd öntsük fel a borral, és pároljuk 5-6 percig.
Amikor már kellően megpárolódott, szórjuk meg a kukoricaliszttel és óvatosan forgassuk össze. Ezután öntsük fel a tejszínnel, majd addig főzzük míg kellően besűrűsödik a szaftja. (közben többször rázogassuk meg, de keverni már ne keverjük, mert a puhára főtt halhús szétesik)
Lobogó, sós vízben főzzük ki a tésztát. (vagy készítsük el az ízlés szerinti köretet)
Tálaláskor halmozzuk a tésztát a tányérra, majd kanalazzuk rá az elkészült tejszínes-fűszeres harcsát, és így kínáljuk.