Harcsa vincellér módra
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A harcsafilét ízlés szerint besózni, és megszórni őrölt fehér borssal, majd 30 percig állni hagyni, hogy az ízek kicsit átjárják.
Ezután beletenni egy serpenyőbe, felönteni a borral, majd hozzáadni a babérlevelet, a szegfűszeget, és az ízlés szerinti mennyiségű őrölt fahajat.
Lefedve kb. 10 perc alatt készre párolni a harcsaszeleteket, majd kiszedni és tálalásig melegen tartani.
A visszamaradt fűszeres borba, belekanalazni a mézet, hozzáadni a vajat, majd kevergetve addig melegíteni még a vaj teljesen felolvad. (a méz el is hagyható!!!, de mi édesebben szeretjük a gyümölcsmártást azért tettem bele)
Ezután beletenni a leszemezett szőlőt, majd szép lassan, néha óvatosan megkeverve, kb 5 percig főzni.
A kukoricakeményítőt egy pici vízzel simára keverni, és állandó keverés mellett a szőlőhöz csorgatni. Végül óvatosan kevergetve, kiforralni, hogy kicsit besűrűsödjön a mártás.
Tipp / megjegyzés:
Tálaláskor a harcsaszeleteket a szőlőmártással és párolt rizzsel kínálni.