Főoldal / Desszertek / Három ízű palacsintás rétes

Három ízű palacsintás rétes

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Három ízű palacsintás rétes

Három ízű palacsintás rétes

Hozzávalók:

  • 1 cs (6 vagy 8 lapos) réteslap
  • 10 dkg vaj

Palacsintához:

  • 3 tojás
  • 12 ek liszt
  • 5 dl tej
  • 4 ek cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • pici só, olaj

Meggyes töltelékhez:

  • 1 üveg magozott meggy
  • 1 cs vanília puding
  • 3 ek kristálycukor

Túrós töltelékhez:

  • 25 dkg túró
  • 2 ek kristálycukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 1 tojás
  • 2 ek tejföl
  • 1 citrom reszelt héja 

Almás töltelékhez:

  • 3-4 alma
  • 1 mk fahéj
  • cukor ízlés szerint
  • pici zsír
  • citromlé
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 10 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A palacsinta hozzávalóit csomómentesre keverjük, majd vékony palacsintákat készítünk. Félre tesszük, és elkészítjük a töltelékeket.

Meggyes: A meggy levét a pudingporral és cukorral csomómentesre keverjük, majd tűz felett besűrűsítjük, és végül beletesszük a magozott meggyet.

Túrós: A túrót villával összetörjük, beletesszük a cukrokat, a tojást, a citrom reszelt héját, valamint a tejfölt és jól összekeverjük.

Almás: Az almákat meghámozzuk és lereszeljük.Egy lábasban kevés zsírt olvasztunk, majd beletesszük a reszelt almát, – ízlés szerinti- cukrot, citromlevet, fahéjat és megdinszteljük.

Minden ízzel 4-4 palacsintát töltünk meg, és feltekerjük.

Az első réteslapot vizezett konyharuhára tesszük, majd olvasztott vajjal megkenjük. Ugyanígy járjunk el a többi lapnál is!!!

A réteslap felénk eső 1/3 részére helyezzük a palacsintákat, – 2-2 különböző ízt egymás mellé, egyet pedig a tetejére – majd óvatosan, nem túl szorosan feltekerjük.

Végeit benyomkodjuk, tetejét megkenjük olvasztott vajjal, majd előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

Tipp / megjegyzés:
Csak akkor szeleteljük, amikor már meghűlt!!!

Értékeld a receptet

huszanke (38 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére