Főoldal / Desszertek / Háromlapos csokis kocka

Háromlapos csokis kocka

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Háromlapos csokis kocka

Háromlapos csokikrémes kocka

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 8 dkg zsír
  • 5 dkg porcukor
  • 2 dkg szalalkáli
  • 1,5 dl tej

Krémhez:

  • 7 dl tej
  • 2 cs. csokis puding
  • 10 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A szalalkálit a tejben feloldjuk, majd a többi hozzávalóval alaposan összegyúrjuk.
Három egyforma részre osztjuk, majd lisztezett deszkán kinyújtjuk, és egy tepsi hátulján három lapot sütünk belőle (külön-külön egymás után, kb.24×22-es nagyságban).
180 fokra előmelegített sütőben sütjük.

A pudingot a tejjel és a cukorral szokásos eljárással sűrűre megfőzzük. Langyosra kihűtjük, majd kis adagonként hozzáadjuk a vajat, és ezzel habosra kikeverjük.

A lapokat  a kakaós krémmel megtöltjük.
Egy -két órát várni kell a szeleteléssel, hogy a lapok a krémtől megpuhuljanak.

Porcukorral meghintve tálaljuk.

Finom sütemény, vendégvárónak is ajánlom. A teteje akár olvasztott csokoládéval is bevonható.

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére