Háromlapos csokis kocka
Hozzávalók:A tésztához:
Krémhez:
|
|
Elkészítés:
A szalalkálit a tejben feloldjuk, majd a többi hozzávalóval alaposan összegyúrjuk.
Három egyforma részre osztjuk, majd lisztezett deszkán kinyújtjuk, és egy tepsi hátulján három lapot sütünk belőle (külön-külön egymás után, kb.24×22-es nagyságban).
180 fokra előmelegített sütőben sütjük.
A pudingot a tejjel és a cukorral szokásos eljárással sűrűre megfőzzük. Langyosra kihűtjük, majd kis adagonként hozzáadjuk a vajat, és ezzel habosra kikeverjük.
A lapokat a kakaós krémmel megtöltjük.
Egy -két órát várni kell a szeleteléssel, hogy a lapok a krémtől megpuhuljanak.
Porcukorral meghintve tálaljuk.
Finom sütemény, vendégvárónak is ajánlom. A teteje akár olvasztott csokoládéval is bevonható.