Hatlapos
Hozzávalók:
Krémhez:
|
|
Elkészítés:
A lisztet mély tálba öntjük, közepébe mélyedést készítünk, ebbe tesszük az összes hozzávalót, és rá öntjük a langyos vizet.
Hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk, ha kell még egy kis vizet adhatunk hozzá.
6 egyenlő cipót formálunk belőle.
Majd egyesével kinyújtjuk, közepes tepsi nagyságúra. Mérete 36×23 cm-es.
Tepsi hátát vékonyan megzsírozzuk, majd egyenletesen lisztezzük be, elő melegített sütőben teljes lángon 5-8 perc alatt készre sütjük a lapokat.
Egy deszkára csúztatjuk ,egymásra és hűlni hagyjuk.
Majd a krémet is el készítjük.
Tejforraló lábosba bele tesszük a cukrot, fahéjat, kakaóport, lisztet, majd a tejet lassan adagolva, simává keverjük. Végül bele tesszük a zsírt is, és teljes lángon 25 perc alatt sűrű krémet főzünk belőle.
Ha megfőtt, hűlni hagyjuk, majd megtöltjük vele a lapokat.
Úgy osztjuk el a krémet, hogy minden lapra jusson, a 6-ik lapot rá tesszük, konyharuhával letakarjuk,és egy éjszakát érni hagyjuk.
Tipp / megjegyzés:
Nehezéket tegyünk a felső lapra és akkor nem pöndörödik vissza.