Főoldal / Desszertek / Hatlapos

Hatlapos

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Hatlapos

Hatlapos

Hozzávalók:

  • 60 dkg liszt
  • 2dkg szalakáli
  • 1 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 6 dkg zsír
  • 2 dl langyos víz+ ha még kell kicsi hozzá

Krémhez:

  • 1 liter tej
  • 30 dkg cukor
  • 3 púpos evőkanál liszt
  • 1 evőkanál natúr kakaópor
  • 1/2 csomag őrölt fahéj, diónyi zsír
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Normál Laktóz mentes: nem

 

Elkészítés:

A lisztet mély tálba öntjük, közepébe mélyedést készítünk, ebbe tesszük az összes hozzávalót, és rá öntjük a langyos vizet.
Hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk, ha kell még egy kis vizet adhatunk hozzá.
6 egyenlő cipót formálunk belőle.

Majd egyesével kinyújtjuk, közepes tepsi nagyságúra. Mérete 36×23 cm-es.
Tepsi hátát vékonyan megzsírozzuk, majd egyenletesen lisztezzük be, elő melegített sütőben teljes lángon 5-8 perc alatt készre sütjük a lapokat.
Egy deszkára csúztatjuk ,egymásra és hűlni hagyjuk.

Majd a krémet is el készítjük.
Tejforraló lábosba bele tesszük a cukrot, fahéjat, kakaóport, lisztet, majd a tejet lassan adagolva, simává keverjük. Végül bele tesszük a zsírt is, és teljes lángon 25 perc alatt sűrű krémet főzünk belőle.

Ha megfőtt, hűlni hagyjuk, majd megtöltjük vele a lapokat.
Úgy osztjuk el a krémet, hogy minden lapra jusson, a 6-ik lapot rá tesszük, konyharuhával letakarjuk,és egy éjszakát érni hagyjuk.

Tipp / megjegyzés:
Nehezéket tegyünk a felső lapra és akkor nem pöndörödik vissza.

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére