Főoldal / Desszertek / Havas kunyhó

Havas kunyhó

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Havas kunyhó

Havas kunyhó

Hozzávalók:

Kókuszos részhez:

  • 2 dl tej
  • 2 ek. kristálycukor
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 1 púpozott ek. liszt
  • 10 dkg kókuszreszelék

Kekszes részhez:

  • 30 dkg darált háztartási keksz
  • 6 ek. porcukor
  • 2 ek. kakaópor (cukrozatlan)
  • 13 dkg ráma margarin (olvasztott)
  • 30 ml rumaroma (egy üvegcse)
  • 1 dl tej

A szóráshoz:

  • kókuszreszelék
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Amire feltétlenül szükségünk van az egy kézi citromfacsaró, mert azzal formázunk majd meg. (nekem ebből a mennyiségből 15 db kunyhóm lett)

Először a kókuszos részt készítjük el: a tejbe beletesszük a kristály és a vaníliás cukrot, majd a lisztet és elkezdjük főzni (mint a pudingot), és amikor kezd besűrűsödni, akkor a kókuszreszeléket is belekeverjük. Félre tesszük hűlni.

Most a kekszes részét készítjük el: a darált kekszbe belekeverjük a porcukrot, a kakaóport, majd hozzáadjuk az olvasztott margarint, a rumaromát és végül a tejet. Az egészet egy nagy gombóccá összegyúrjuk.

A citromfacsaró belsejét folpackkal kibéleljük, és az üregnek a kb. negyed részét először a kókuszos masszával béleljük ki, majd pedig a kekszes masszával teljesen kitöltjük. (célszerű ezt vizes kézzel végezni)

Jól belenyomkodjuk, hogy az alja sima, egyenletes legyen, majd ezután egy nagyobb tányérra kiborítjuk a havas kunyhót (a folpacknak köszönhetően könnyedén kijönnek). Ezt a műveletet addig ismételgetjük, amíg el nem fogynak a masszáink.

Kókuszreszelékkel megszórjuk a kunyhók tetejét és letakarva (folpackkal vagy alufóliával) a hűtőben tároljuk.

Havas kunyhó 4.25/5 (4 értékelés)

Tündi konyha (134 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére