Havas kunyhó
Hozzávalók:Kókuszos részhez:
Kekszes részhez:
A szóráshoz:
|
|
Elkészítés:
Amire feltétlenül szükségünk van az egy kézi citromfacsaró, mert azzal formázunk majd meg. (nekem ebből a mennyiségből 15 db kunyhóm lett)
Először a kókuszos részt készítjük el: a tejbe beletesszük a kristály és a vaníliás cukrot, majd a lisztet és elkezdjük főzni (mint a pudingot), és amikor kezd besűrűsödni, akkor a kókuszreszeléket is belekeverjük. Félre tesszük hűlni.
Most a kekszes részét készítjük el: a darált kekszbe belekeverjük a porcukrot, a kakaóport, majd hozzáadjuk az olvasztott margarint, a rumaromát és végül a tejet. Az egészet egy nagy gombóccá összegyúrjuk.
A citromfacsaró belsejét folpackkal kibéleljük, és az üregnek a kb. negyed részét először a kókuszos masszával béleljük ki, majd pedig a kekszes masszával teljesen kitöltjük. (célszerű ezt vizes kézzel végezni)
Jól belenyomkodjuk, hogy az alja sima, egyenletes legyen, majd ezután egy nagyobb tányérra kiborítjuk a havas kunyhót (a folpacknak köszönhetően könnyedén kijönnek). Ezt a műveletet addig ismételgetjük, amíg el nem fogynak a masszáink.
Kókuszreszelékkel megszórjuk a kunyhók tetejét és letakarva (folpackkal vagy alufóliával) a hűtőben tároljuk.