Főoldal / Kelt tészták / Házi kifli

Házi kifli

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Házi kifli

Házi kifli

Hozzávalók:

  • 35 dkg finomliszt
  • 2,5 dl tej
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 2,5 dkg olvasztott vaj
  • 1 tk só

A tetejére:

  • 1-2 ek langyos tej
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Az élesztőt a cukros, 1 dl langyos tejbe morzsoljuk és felfuttatjuk.

A liszttel elkeverjük a sót, hozzá adjuk a megkelt élesztőt és a többi tejjel eldolgozzuk.
A végén a langyos vajjal szép fényesre dagasztjuk.
Enyhén lisztezett munkalapra tesszük, és két cipóra osztjuk.

Lisztezett deszkán kör alakúra kinyújtjuk és 4 cikkre vágjuk.
A cikk felső felétől lefelé, még vékonyabbra nyújtva feltekerjük.

A kifliket sütőpapíros tepsire helyezzük, majd betesszük a még hideg sütőbe.

210 fokra kapcsoljuk a sütőt. A sütő aljába egy edénybe vagy tepsibe vizet teszünk.

A kifliket lekenjük langyos tejjel és 15 perc alatt megsütjük.

A kifli kelesztést nem igényel, elég annyi neki míg a sütő bemelegszik.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Házi kifli 5.00/5 (2 értékelés)

Vass Lászlóné (277 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére