Házi kifli
Hozzávalók:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
Az élesztőt a cukros, 1 dl langyos tejbe morzsoljuk és felfuttatjuk.
A liszttel elkeverjük a sót, hozzá adjuk a megkelt élesztőt és a többi tejjel eldolgozzuk.
A végén a langyos vajjal szép fényesre dagasztjuk.
Enyhén lisztezett munkalapra tesszük, és két cipóra osztjuk.
Lisztezett deszkán kör alakúra kinyújtjuk és 4 cikkre vágjuk.
A cikk felső felétől lefelé, még vékonyabbra nyújtva feltekerjük.
A kifliket sütőpapíros tepsire helyezzük, majd betesszük a még hideg sütőbe.
210 fokra kapcsoljuk a sütőt. A sütő aljába egy edénybe vagy tepsibe vizet teszünk.
A kifliket lekenjük langyos tejjel és 15 perc alatt megsütjük.
A kifli kelesztést nem igényel, elég annyi neki míg a sütő bemelegszik.
Jó étvágyat kívánok hozzá!