Házi májkrémmel töltött háromszögek
Hozzávalók:
A májkrémhez:
|
|
Elkészítés:
A bacon zsírját kiolvasztjuk. (ha szükséges adjunk hozzá egy csöpp olajat is) Majd beletesszük pirulni a nem túl apróra vágott hagymát (én félbevágtam és cikkekre vágtam, fél cm-es félköröket kaptam) és a zúzott fokhagymát.
Miután a hagyma üvegesre párolódott hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott májat és gyorsan megpirítjuk. Meghintjük borssal és felöntjük a pohár vízzel. Lefedjük és 15 percig hagyjuk párolódni.Végül levesszük a fedőt és elforraljuk róla a vizet.
Lehúzva a tűzről sózzuk és az egészet botmixerrel pürésítjük, közben hozzáadjuk a margarint is. Megkóstoljuk, ha szükséges utána ízesítünk. (Aki szereti tehet hozzá majorannát, vagy egyéb fűszernövényt.)
Hűvösre tesszük amíg megdermed, majd miután teljesen kihűlt lefedve hűtőbe tesszük. (Hűtőszekrényben 4-5 napig is eláll.)
A leveles tésztát kicsomagoljuk és egyenlő négyzetekre vágjuk. A sütőt a legmagasabb hőfokon előmelegítjük. Felverjük a tojást és megkenjük vele a tészta négyzet két szomszédos oldalát.
A távolabbi sarkába egy teáskanálnyi májkrémet halmozunk, majd félbehajtjuk , hogy háromszögeket kapjunk. A széleit jól összenyomkodjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk a májas háromszögeket.
Ha minddel elkészültünk, megkenjük a tetejüket tojással, és megszórjuk szezámmaggal.
A tepsit betesszük a 180 fokra visszatekert sütőbe és addig sütjük, míg szép aranybarna lesz a teteje.
Langyosra hűlve vagy hidegen tálaljuk. Kínálhatunk mellé fokhagymás tejfölt, savanyú uborkát, lilahagymát, vagy friss kevert salátát.
nutsnroll.blogspot.co.uk