Hekk zsályás bundában sütve
Hozzávalók:
A bundához:
A sütéshez:
A körethez:
|
|
Elkészítés:
Tejben elkeverünk egy csipet sót és a halat beáztatjuk 1 órára. Addig elkészítjük a bundát.
A tojást, a sóval, a sütőporral, és a tejjel elkeverjük. Lassan hozzáadagoljuk a lisztet is, és simára keverjük. Hozzáadjuk az apróra vágott zsályát is.
Csak kevés kell bele, mert intenzív íze van!
A krumplit meghámozzuk és hasábokra vágjuk, megmossuk és szárazra töröljük. Felforrósítjuk a zsírt, kisütjük a burgonyát, majd konyhapapíron lecsepegtetjük a fölösleges zsiradéktól.
A halat kivesszük a tejből és óvatosan kinyomkodjuk. Beleforgatjuk finomlisztbe.
Az olajat és a vajat felforrósítjuk. A lisztes halat belemártjuk a bundába és belerakom a forró zsiradékba. Alacsony lángon, lassan egyszer megfordítva átsütjük.
Tálaljuk a krumplihasábbal és ízlés szerinti friss salátával.
Jó étvágyat kívánok hozzá!