Főoldal / Levesek / Hideg tejszínes eperkrémleves

Hideg tejszínes eperkrémleves

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Hideg tejszínes eperkrémleves

Hideg tejszínes eperkrémleves

Hozzávalók:

  • 25 dkg eper (szamóca) 
  • 1 dl tej
  • 1 dl tejszín
  • 1 tk méz
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • 4 db mentalevél
  • 1 mentacsúcs
  • citrom reszelt héja
Elkészítési idő: 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 2 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Az epret alaposan megmosom, pár szemet félreteszek a díszítéshez, a többit megpucolom, félbevágom.A megpucolt epret botmixerbe teszem, hozzáadom a vaníliás cukrot, a mentaleveleket, a mézet, a citromhéjat, pépesítem.Hozzáadom a tejet és a tejszínt, és még egyszer átkeverem a botmixerrel.

Néhány órára beteszem a hűtőbe.

A levest poharakba szedve, a félretett gyümölccsel tálalom.

Tipp / megjegyzés:
Az eper szezonja van. Egy finom eperlevest készítettem, főzés nélkül, néhány perc alatt. Nem csak finom, de egészséges is. Vitaminbomba!

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére