Holland parasztomlett
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A burgonyát megpucolom, s felszeletelem, a hagymákat, s a petrezselymet aprítom, a szalonnát és a sonkát kockára vágom. A tojást felverem, öntök bele tejet.
A sajtot lereszelem. A paradicsomot szeletelem, a paprikákat karikára vágom.
Egy serpenyőben kevés olajon és vajon a hagymákat, a szalonnát és a sonkát megpirítom, hozzáadom a krumplit, a paradicsomot, a paprikákat, lefedem, megsütöm.
Meghintem a reszelt sajttal és a petrezselyemmel, ráöntöm a tojást, megsütöm.
Tálaláskor szórok még rá reszelt sajtot, petrezselymet, s teszek rá koktélparadicsomot.
Fejes salátával tálalom. Az öntethez citromlevet, sót, borsot, cukrot, olívaolajat használok. Aki akar, tehet rá még tejfölt is.