Főoldal / Egytálételek / Holland parasztomlett

Holland parasztomlett

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Holland parasztomlett

Holland parasztomlett 2

Hozzávalók:

  • 3 db krumpli
  • 1 fej vörös
  • hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1/4 póréhagyma
  • 1 szál újhagyma zöldjével
  • 1 szelet szalonna
  • 1 szelet szendvics sonka
  • 1/2 paradicsom
  • 6 koktélparadicsom
  • 1/2 hegyes csípős zöld paprika
  • 2 db chilipaprika
  • 1/2 paradicsom
  • 1 szelet sajt 
  • vaj
  • 3 db tojás
  • tej
  • étolaj
  • petrezselyem
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • fejes salátalevél
  • citrom
  • extraszűz olíva olaj
  • cukor
Elkészítési idő: 25 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A burgonyát megpucolom, s felszeletelem, a hagymákat, s a petrezselymet aprítom, a szalonnát és a sonkát kockára vágom. A tojást felverem, öntök bele tejet.

A sajtot lereszelem. A paradicsomot szeletelem, a paprikákat karikára vágom.

Egy serpenyőben kevés olajon és vajon a hagymákat, a szalonnát és a sonkát megpirítom, hozzáadom a krumplit, a paradicsomot, a paprikákat, lefedem, megsütöm.

Meghintem a reszelt sajttal és a petrezselyemmel, ráöntöm a tojást, megsütöm.

Tálaláskor szórok még rá reszelt sajtot, petrezselymet, s teszek rá koktélparadicsomot.

Fejes salátával tálalom. Az öntethez citromlevet, sót, borsot, cukrot, olívaolajat használok. Aki akar, tehet rá még tejfölt is.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére