Hópuszedli

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Hópuszedli

Hópuszedli

Hozzávalók:

(kb.26 db-hoz)

  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg darált dió
  • 20 dkg vaj
  • 1 cs. vaníliás cukor

A hempergetéshez:

  •  3-4 ek. porcukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A liszthez adjuk hozzá a felkockázott, hideg vajat és kezdjük el összemorzsolni.

Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, és a darált diót, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát. (elsőre túl száraznak tűnik, de szépen összefog állni)

Ezután formázzunk diónyi golyókat, majd helyezzük egymástól kicsit távolabb, sütőpapírral bélelt tepsire.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 10-15 perc alatt világos színűre. (én légkeverésnél 160 fokon, 10 percig sütöttem)

A sütőből kivéve várjunk pár percet, majd forgassuk bele az előzőleg vaníliás cukorral összekevert porcukorba.

Ezután hagyjuk teljesen kihűlni, majd forgassuk megint bele a vaníliás porcukorba.

Nagyon omlós aprósütemény, és a vaníliás-porcukortól különösen finom. Száraz, hűvös helyen hosszabb ideig eltartható, és finom omlós marad.

Hópuszedli 4.20/5 (5 értékelés)

Gizi (321 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére