Hummusz zöldségekkel pitában
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A csicseriborsót beáztatom, 2 napra a hűtőbe teszem.
A főzés napján felteszem főni.
Közben a szezámmagot egy kicsit megpörkölöm. A zöldségeket csíkokra, a paradicsomot kockára vágom, a fokhagymát, chilit, petrezselymet felaprítom.
Amikor a csicseriborsó már puha, egy keverőtálba teszem Hozzáadom a szezámmagot, a petrezselymet, és a fűszereket.Öntök bele olívaolajat, és egy keveset a főzővízből. Egy botmixerrel pépesítem.Belekeverem a paradicsomot, a fokhagymát és chilit.
A pitát meglocsolom vízzel, egy tányéron mikróban megmelegítem. A pitára pakolok hummuszt, zöldségeket, majd megint hummuszt. Locsolok rá olívaolajat, szezámolajat és chili szószt. Díszítem koktélparadicsommal és olívabogyóval.
Tipp / megjegyzés:
Nem rég már készült egy hummusz. Most egy kicsit variáltam rajta. Több zöldséget használtam, és pitában tálaltam. Már akkor jeleztem, hogy legközelebb így készül. Így már autentikusabb, majdnem libanoni étel lett belőle.