Főoldal / Levesek / Húsgombócleves másképp

Húsgombócleves másképp

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Húsgombócleves másképp

Húsgombócleves másképp

Hozzávalók:

A leveshez:

  • 1 ek. zsír 
  • 2 db dundi nagyobbacska sárgarépa (1cm kocka)
  • 1 db dundi fehérrépa (15 dkg) (1cm kocka)
  • 1 nagy fej vöröshagyma (apróra)
  • 1 db karalábé (1cm kocka)
  • 10 dkg zellergumó (1cm kocka)
  • 2 l víz
  • 1,5 csapott ek só
  • petrezselyem (apróra és a kész levesbe szórom, ezzel nem főzöm már)
  • chili (ha valaki szereti a csípőset)

A húsgombóchoz:

  • 40 dkg darált hús
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 2 tk. só
  • 1/4 tk. bors
  • 1 db egész tojás
  • 1 tk. útifűmaghéj
  • kisebb csokor petrezselyem
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 ujjnyi kelkáposzta
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A répákat, a zellergumót és a karalábét 1cm-es kockákra vágjuk.A hagymát felaprítjuk.

A zsiradékon megfuttatjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd rátesszük az 1 cm nagyságúra darabolt zöldségeket és együtt pároljuk kicsit, míg szép sárga színt enged a répa. (Az zsiradéknak a répától szép sárga színe lesz és a leves úgy néz majd ki mint a húsleves).

Elkészítjük a gombócot. A hagymákat a petrezselymet és a kelkáposztát aprítóba tesszük, majd hozzáadjuk a 2x ledarált húst, a tojást, sózzuk, borsozzuk.
Rászórjuk az útifűmaghéjat és jó alaposan összedolgozzuk. Fagylaltos kanállal kiadagoljuk, és gömbölyítjük a gombócokat. Így szép gusztán egyformák lesznek.

A zöldségeket felöntjük vízzel, megsózzuk, és amikor forr a leves, beletesszük a gombócokat. Ellenőrizve, hogy egyben maradnak e.
Ha kifehéredett a gombóc és volt olyan drága és nem esett darabjaira, akkor lefedjük és készre főzzük.

Húsgombócleves másképp 4.10/5 (10 értékelés)

Hajdula (64 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére