Húsgombócleves másképp
Hozzávalók:A leveshez:
A húsgombóchoz:
|
|
Elkészítés:
A répákat, a zellergumót és a karalábét 1cm-es kockákra vágjuk.A hagymát felaprítjuk.
A zsiradékon megfuttatjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd rátesszük az 1 cm nagyságúra darabolt zöldségeket és együtt pároljuk kicsit, míg szép sárga színt enged a répa. (Az zsiradéknak a répától szép sárga színe lesz és a leves úgy néz majd ki mint a húsleves).
Elkészítjük a gombócot. A hagymákat a petrezselymet és a kelkáposztát aprítóba tesszük, majd hozzáadjuk a 2x ledarált húst, a tojást, sózzuk, borsozzuk.
Rászórjuk az útifűmaghéjat és jó alaposan összedolgozzuk. Fagylaltos kanállal kiadagoljuk, és gömbölyítjük a gombócokat. Így szép gusztán egyformák lesznek.
A zöldségeket felöntjük vízzel, megsózzuk, és amikor forr a leves, beletesszük a gombócokat. Ellenőrizve, hogy egyben maradnak e.
Ha kifehéredett a gombóc és volt olyan drága és nem esett darabjaira, akkor lefedjük és készre főzzük.