Hússal töltött kelt tészta
Hozzávalók:(Ebből a mennyiségből kettő rúd lesz) A töltelékhez:
A tésztához:
|
|
Elkészítés:
A töltelék elkészítése:
Az olajat felhevítem, majd bele teszem a darált húst és a maradék húsokat (ha van), sózom borsozom, átpirítom. Amikor kész hozzáadom a petrezselymet, a sajtot, fokhagymát, sárgarépát, cukkinit, és végül tejszínnel felöntöm.
Egy kicsit még összefőzöm, átkeverem. Majd leveszem a tűzről és kihűtöm.
Elkészítem a tésztát:
Az élesztőt egy fél deci tejben kevés cukorral felfuttatom.Amikor felfutott, hozzáadom a liszthez a többi alapanyaggal együtt.
Bedagasztom , és duplájára kelesztem.
Kelesztés után ketté osztom, és külön- külön kinyújtom tepsi nagyságúra sütőpapíron.Így teszem át a sütőlapra/tepsibe.
A széleit ferdén bevagdosom.
A kihűlt tölteléket hosszában a tészta közepére teszem, és felváltva egyszer az egyik, majd másik oldalt hajtom fel a töltelék tetejére. (így lesz a teteje olyan mint egy fonat)
A két végét külön behajtom.
Tojással lekenem és 180 fokon megsütöm.
Tipp / megjegyzés:
A hússal töltött kelt tészta tetejét sütés előtt megszórhatjuk reszelt sajttal is.