Főoldal / Kelt tészták / Hússal töltött kelt tészta

Hússal töltött kelt tészta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Hússal töltött kelt tészta

Hússal töltött kelt tészta 2

Hozzávalók:

(Ebből a mennyiségből kettő rúd lesz)

A töltelékhez:

  • 50 deka darált hús
  • ha van maradék sült vagy főtt hús kockára szelem
  • fél deci olaj
  • 20 deka darabolt bármilyen sajt
  • petrezselyem összevágva
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kisebb sárgarépa megpárolva kockára vágva
  • cukkini megpárolva kockára vágva
  • só, bors
  • 1 deci tejszín

A tésztához:

  • 40 deka liszt
  • 2,5 deka élesztő
  • 1,5 deci tej
  • 1 tojás sárgája
  • 1 deci olaj
  • só, cukor
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Bonyolult Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A töltelék elkészítése:
Az olajat felhevítem, majd bele teszem a darált húst és a maradék húsokat (ha van), sózom borsozom, átpirítom. Amikor kész hozzáadom a petrezselymet, a sajtot, fokhagymát, sárgarépát, cukkinit, és végül tejszínnel felöntöm.

Egy kicsit még összefőzöm, átkeverem. Majd leveszem a tűzről és kihűtöm.

Elkészítem a tésztát:
Az élesztőt egy fél deci tejben kevés cukorral felfuttatom.Amikor felfutott, hozzáadom a liszthez a többi alapanyaggal együtt.
Bedagasztom , és duplájára kelesztem.

Kelesztés után ketté osztom, és külön- külön kinyújtom tepsi nagyságúra sütőpapíron.Így teszem át a sütőlapra/tepsibe.

A széleit ferdén bevagdosom.

A kihűlt tölteléket hosszában a tészta közepére teszem, és felváltva egyszer az egyik, majd másik oldalt hajtom fel a töltelék tetejére. (így lesz a teteje olyan mint egy fonat)

A két végét külön behajtom.

Tojással lekenem és 180 fokon megsütöm.

Tipp / megjegyzés:

A hússal töltött kelt tészta tetejét sütés előtt megszórhatjuk reszelt sajttal is.

Hússal töltött kelt tészta 4.80/5 (5 értékelés)

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére