Főoldal / Kelt tészták / Húsvéti kalácstorta

Húsvéti kalácstorta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Húsvéti kalácstorta

Húsvéti kalácstorta

Hozzávalók:

  • 1/2 kg liszt
  • 5 dkg porcukor
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2 tojássárgája
  • 6 dkg ráma
  • 1 kk. só
  • 3,3 dl tej

A tetejére:

  • 1 felvert tojás
Elkészítési idő: több mint 2 és fél óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tejet meglangyosítjuk, majd belekeverjük a margarint, és a tojások sárgáját. A kenyérsütőgépbe öntjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a cukrot és a sót. A liszt közepébe mélyedést készítünk, és belemorzsoljuk az élesztőt. Tészta programon elindítjuk a gépet. /nálam 10-es, ami 20 percig keveri és dagasztja/

A tésztacipót kelesztő tálba tesszük, majd langyos helyre kb.50 percre. Ha duplájára kelt kivesszük és két részre 1/3-és 2/3 harmad részre osztjuk

A tortaforma aljára sütőpapírt teszünk, és a kisebbik darab tésztát gömbölyítve a forma közepére helyezzük.

A 2/3 rész tésztát 3 felé vágjuk, mind a három részből kb. 60-65 cm rudat sodrunk és összefonjuk őket. Ezt a fonatot a sütőben lévő tészta köré helyezzük el.

Felvert tojással lekenjük, és a még hideg sütőbe tesszük kb. 30 percre.(így kelesztjük) Ezután 180 fokra kapcsoljuk a sütőt és kb.35 percig sütjük.
Sütés közben figyeljünk, hogy a kalács teteje ne égjen meg. Ha nagyon pirulna takarjuk le egy sütőpapírral.

Tipp / megjegyzés:
Kenyérsütő nélkül is elkészíthető, akár egy kézi robotgép dagasztójával megdagasztva. Vagy robotgép nélkül kézzel.

Húsvéti kalácstorta 5.00/5 (1 értékelés)


Szólj hozzá!

A lap tetejére