Főoldal / Saláták / Hidegtálak / Húsvéti töltött tojás

Húsvéti töltött tojás

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Húsvéti töltött tojás

Húsvéti töltött tojás

Hozzávalók:

(annyi tojás, amennyit megenni gondolunk) az én verzióm 1 főre számolva:

  • 1 tyúktojás
  • 1 kacsatojás
  • 2 evőkanál majonéz
  • só, bors
  • néhány szál metélőhagyma, oregano, fodros metélő petrezselyem, zsázsalevél, kakukkfű
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 2 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A tojásokat sós vízben főzzük keményre. Vágjuk félbe őket és tegyük külön tálkába a kacsa és tyúk tojás sárgáját.

Adjunk hozzájuk egy- egy evőkanál majonézt sót és borsot, majd keverjük krémesre. Ezek után ízlésünk szerint keverjünk bele apróra vágott fűszernövényeket.
(Nálam készült: metélőhagymás, zsázsaleveles, petrezselymes, illetve oreganos-kakukkfüves töltelék.)
A tölteléket  jól keverjük el, majd töltsük csillagcsővégű nyomózsákba és töltsük vissza a tojásfehérjékbe.

Ha van otthon sonkánk, megszórhatjuk sonkakockákkal a tojásokat, elrontani nem fogja. Díszítésnek a benne lévő zöldfűszereket használjuk.

Tipp / megjegyzés:
Ha még nem próbáltátok a kacsatojást mindenképpen tegyétek meg. Egyrészt gyönyörű fehér, másrészt egészen más íze van, sokkal krémesebb az állaga a sárgájának főve és egy kicsit ünnepibb, mint a megszokott tyúk tojás.

Húsvéti töltött tojás 5.00/5 (1 értékelés)

Topánka Vera (90 Recept)

A Nuts 'n' Roll blog szerzője vagyok. Szeretek sütni-főzni. A blogomon további ínycsiklandó recepteket találtok. http://nutsnroll.blogspot.co.uk/


Szólj hozzá!

A lap tetejére