Húsvéti töltött tojás
Hozzávalók:(annyi tojás, amennyit megenni gondolunk) az én verzióm 1 főre számolva:
|
|
Elkészítés:
A tojásokat sós vízben főzzük keményre. Vágjuk félbe őket és tegyük külön tálkába a kacsa és tyúk tojás sárgáját.
Adjunk hozzájuk egy- egy evőkanál majonézt sót és borsot, majd keverjük krémesre. Ezek után ízlésünk szerint keverjünk bele apróra vágott fűszernövényeket.
(Nálam készült: metélőhagymás, zsázsaleveles, petrezselymes, illetve oreganos-kakukkfüves töltelék.)
A tölteléket jól keverjük el, majd töltsük csillagcsővégű nyomózsákba és töltsük vissza a tojásfehérjékbe.
Ha van otthon sonkánk, megszórhatjuk sonkakockákkal a tojásokat, elrontani nem fogja. Díszítésnek a benne lévő zöldfűszereket használjuk.
Tipp / megjegyzés:
Ha még nem próbáltátok a kacsatojást mindenképpen tegyétek meg. Egyrészt gyönyörű fehér, másrészt egészen más íze van, sokkal krémesebb az állaga a sárgájának főve és egy kicsit ünnepibb, mint a megszokott tyúk tojás.