Főoldal / Desszertek / Hűtőben kelt pogácsa

Hűtőben kelt pogácsa

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Hűtőben kelt pogácsa

Hűtőben kelt pogácsa

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 1 kis pohár tejföl
  • 3 dkg élesztő
  • 1 dl langyos tej
  • 1 evőkanál só
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 egész tojás

A pogácsák tetejére:

  • 1 db tojás felverve
  • 10 dkg reszelt sajt vagy szezámmag
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Az élesztőt, langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
Ha megkelt, a többi hozzávalóival összegyúrjuk, jól kidolgozzuk, tálba tesszük, fóliával letakarjuk, majd 1 éjszakára a hűtőbe tesszük pihenni.

A hűtőből kivéve, lisztezett deszkára tesszük, vékonyra kinyújtjuk,majd meghajtogatjuk. Ezt a műveletet 20 perc elteltével megismételjük.
Ha sietünk, akkor nem hajtogatjuk. (De akkor nem lesz ilyen szép leveles)

A második hajtogatás, és 20 perc pihentetés után, 3 cm vastagra kinyújtjuk, tojással lekenjük, sajttal megszórjuk, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.

180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.

Hűtőben kelt pogácsa 4.20/5 (46 értékelés)

Vass Lászlóné (277 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére