Hűtőben kelt pogácsa
Hozzávalók:A tésztához:
A pogácsák tetejére:
|
|
Elkészítés:
Az élesztőt, langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
Ha megkelt, a többi hozzávalóival összegyúrjuk, jól kidolgozzuk, tálba tesszük, fóliával letakarjuk, majd 1 éjszakára a hűtőbe tesszük pihenni.
A hűtőből kivéve, lisztezett deszkára tesszük, vékonyra kinyújtjuk,majd meghajtogatjuk. Ezt a műveletet 20 perc elteltével megismételjük.
Ha sietünk, akkor nem hajtogatjuk. (De akkor nem lesz ilyen szép leveles)
A második hajtogatás, és 20 perc pihentetés után, 3 cm vastagra kinyújtjuk, tojással lekenjük, sajttal megszórjuk, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.