Intelligens krémes
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A cukrot a margarinnal habosra keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd kanalanként a lisztet és a vaníliás cukrot. Lassan hozzákeverjük a tejet is, végül beleforgatjuk a tojások felvert habját.
Zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük (az enyémnek 32×19 cm-és a magassága 6 cm), és hideg sütőbe tesszük, először 10 percig 210 fokon, majd 90 percig 120 fokon sütjük. ( A VILLANYSÜTŐBEN alulról a 2. sínre teszem a rácsot)
GÁZSÜTŐBEN: Hideg sütőbe tesszük, begyújtjuk a sütőt és 10 percig maximális hőfokon, ezután viszont a legkisebb fokozaton még 90 percig sütjük.
Ha a fenti méretű tepsibe teszed, ne ijedj meg, mert teljesen tele lesz, óvatosan tedd be a sütőbe. Nem fog kifolyni, ha a hőfokokat betartod. A végén a süti magassága 4,5-5 cm lesz.
Nem kell megijedni ha híg a tészta, mert szépen megsül majd, olyan lesz mint az igazi krémes és isteni finom!
A kisült tésztát ha kihűlt, hűtőbe tesszük. Ha teljesen kihűlt, csak akkor szeleteljük.
A végén kapunk egy három rétegre szétvált sütit, az alja ruganyos, tésztaszerű lesz, középen pudingkrémhez hasonló fincsi vaníliás krém, a tetején ha hiszitek, ha nem, piskótaszerű rész.
Fantasztikus, és igen finom süti! Jó étvágyat, bátran álljatok neki a sütésének!
Tipp / megjegyzés:
Tartsd be a sütési fokot és az időt és sikerülni fog.