Írós csokis kuglóf csokimázzal
Hozzávalók:
A mázhoz:
|
|
Elkészítés:
A száraz hozzávalókat egy tálban elvegyítjük. A nedves hozzávalókat egy külön tálban szintén.
( Íróm nem volt, de író helyett mindig ezt szoktam használni: a tejet elkeverem 1 evőkanál ecettel, hagyom állni és 10 perc után már használható is, jó alternatíva, ha nincs író otthon.)
A mixer táljába öntjük mindkettőt és pár perc alatt simára keverjük. Egy kuglóf formát kikenünk vajjal és beleöntjük a masszát. 175 fokos sütőben kb. 45-50 perc alatt megsütjük. Amikor kivesszük a sütőből, a formában hagyjuk 5 percig, majd óvatosan a munkalaphoz ütögetjük a formát és lassan rácsra borítjuk.
A mázhoz a csokit összemelegítjük a tejszínnel, jó sűrű lesz.A mázat a kihűlt kuglófra csurgatjuk. Ilyenkor a tetejét tetszés szerint megszórhatjuk dióval, mogyoróval. Csurgathatunk rá karamell szószt is.
Másnapra sem szárad ki, jó szaftos a tésztája.
Próbáljátok ki Ti is.