Isteni szelet
Hozzávalók:A tésztához:
A krémhez:
A tojáshabhoz:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A tojássárgákat a porcukorral fehéredésig keverjük. Kanalanként hozzáadjuk a langyos vizet, majd a lisztet, amelybe előzőleg elkevertük a sütőport.
Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a tésztát, és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 25-30 perc alatt készre sütjük.
A tejből és lisztből sűrű pépet főzünk a vaníliás cukorral. Hűlni hagyjuk.
A margarint a porcukorral habosra keverünk, elkeverjük a kihűlt péppel. Hozzáadjuk a darált diót, a kakaóport, a citromlevet, és 1-2 ek. rumot (ezt lehet ízlés szerint).
Az elkészült krémet egyenletesen a kihűlt tésztára kenjük.
A tojásfehérjéket gőz felett elkezdjük felverni, amikor kezd keményedni, fokozatosan hozzá adagoljuk a porcukrot, majd teljes keményedésig verjük.
Egy kissé kihűlve a krém tetejére kenjük. Végül tortadarával megszórjuk.
Fontos, hogy másnap szeleteljük.
sütési hőfok: 175°C
sütési mód: hőlégkeveréses
tepsi mérete: 36×27 cm