Jacket potato, azaz héjában sült krumpli
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A burgonyát alaposan megmossuk, majd egyesével, azaz külön-külön becsomagoljuk alufóliába és betesszük a 180 fokos sütőbe 1 órára, vagy amíg meg nem puhul. Ez nagyban függ a krumpli méretétől is.
Miközben sül a krumplink, karikázzuk fel az újhagymát, és egy serpenyőben süssük ropogósra a felszeletelt bacont. A bacont csöpögtessük le, majd törjük kisebb darabokra.
Miután megpuhult a krumplink bontsuk ki a fóliából vágjunk rajta egy X-et, és kissé nyissuk szét. Óvatosan mert forró!
Tegyük vissza a sütőbe grill fokozatra még mindig 180 fokra 10 percre. Ezután vegyük ki, sózzuk, borsozzuk és tegyük rá a felkarikázott újhagyma, a bacon és a sajt felét. Majd toljuk vissza további 10 percre.
Ezután kitehetjük tányérra, kanalazzunk rá a tejfölt szórjuk rá a maradék sajtot, hagymát és bacont. Borsozzuk, ha szükséges és fogyasszuk forrón.
Jó étvágyat!
nutsnroll.blogspot.co.uk