Jegecske Eta módra
Hozzávalók:A tésztához:
A krémhez:
A bevonathoz:
|
|
Elkészítés:
A lisztet egy tálba rakjuk, hozzáadjuk a porcukrot, a margarint, a darált diót, a mézet, a fahéjat, a szódabikarbónát, majd a citrom levét belefacsarjuk, a héjját belereszeljük és jól összegyúrjuk a tésztát. Eléggé lágy tésztát kapunk, amit négyfelé elosztunk, zacskókba tesszük és kb 2-3 órára hűtőbe rakjuk.
A tésztát egyenként lisztezett deszkán kb 6 milliméter vastagságúra kinyújtjuk, majd pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk a korongokat, hagyjunk köztük rést mert egy kicsit elterülnek. 160 fokra előmelegített sütőbe kb. 7-8 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
A lisztből és a tejből a tojások sárgájával és a cukor felével sűrű pépet főzünk és hagyjuk langyosra hűlni.
A krémhez a margarint vagy a vajat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd a langyos pépbe keverjük.
A korong egyik felét megkenjük a krémmel, majd a tetejére teszünk egy másik korongot. Hűtőbe tesszük megdermedni és másnap olvasztott csokoládéba mártjuk az egyik felét.
Hűtőbe tesszük megdermedni és másnap belemártjuk olvasztott csokoládéba. Díszítés ízlés szerint.
Egy nap alatt úgy meg puhul a süti, hogy szinte omlik a szánkban.