Jeges sárgadinnye-uborka krémleves rákkal vodkával
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A dinnyét félbevágom, magjait eltávolítom. Egy gömb alakú vájóval kiszedek a dinnye húsából 8 db gombócot, a többit kikaparom.
Egy uborkát felszeletelek, a többit darabolom, egy chili paprikát karikára vágok, az újhagyma végét egy kevés zölddel levágom, hosszában félbevágom.
Két koriander levelet félreteszek, a többit összevágom. A dinnye gombócokat, és a dinnyehéját, szeletelt uborkát, karikára vágott chili paprikát, koriander levelet beteszem a hűtőbe.
A többit beteszem egy keverő edénybe, fűszerezem, öntök bele kefirt és vodkát és botmixerrel összekeverem. Átöntöm egy zárható dobozba, s kb. 2 órára beteszem a mélyhűtőbe.
Tálaláskor kiveszem a fagyos krémlevest a hűtőből, s beöntöm a dinnye héjába és egy üveg tányérba.
Rárakom a dinnye gombócokat, uborka szeleteket, újhagymát, koriander levelet, a vágott és az egész chili paprikát, és a rákokat.