Főoldal / Levesek / Jeges sárgadinnye-uborka krémleves rákkal vodkával

Jeges sárgadinnye-uborka krémleves rákkal vodkával

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Jeges sárgadinnye-uborka krémleves rákkal vodkával

Jeges sárgadinnye-uborka krémleves rákkal vodkával

Hozzávalók:

  • 1/2 db sárgadinnye
  • 4 db uborka
  • 1 db újhagyma zöldjével
  • 1 üveges kefir
  • koriander
  • 3 db chili paprika
  • vodka
  • őrölt fekete bors
  • Északi tengeri rák
Elkészítési idő: 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A dinnyét félbevágom, magjait eltávolítom. Egy gömb alakú vájóval kiszedek a dinnye húsából 8 db gombócot, a többit kikaparom.

Egy uborkát felszeletelek, a többit darabolom, egy chili paprikát karikára vágok, az újhagyma végét egy kevés zölddel levágom, hosszában félbevágom.

Két koriander levelet félreteszek, a többit összevágom. A dinnye gombócokat, és a dinnyehéját, szeletelt uborkát, karikára vágott chili paprikát, koriander levelet beteszem a hűtőbe.

A többit beteszem egy keverő edénybe, fűszerezem, öntök bele kefirt és vodkát és botmixerrel összekeverem. Átöntöm egy zárható dobozba, s kb. 2 órára beteszem a mélyhűtőbe.

Tálaláskor kiveszem a fagyos krémlevest a hűtőből, s beöntöm a dinnye héjába és egy üveg tányérba.

Rárakom a dinnye gombócokat, uborka szeleteket, újhagymát, koriander levelet, a vágott és az egész chili paprikát, és a rákokat.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére