Főoldal / Desszertek / Joghurtkrémes sütemény Tündi konyhájából

Joghurtkrémes sütemény Tündi konyhájából

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Joghurtkrémes sütemény Tündi konyhájából

Joghurtkrémes sütemény Tündi konyhájából

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 40 dkg liszt
  • 4 db tojássárgája
  • 15 dkg margarin (olvasztott)
  • 14 dkg kristálycukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 2 tk. sütőpor

A krémhez:

  • 4 db tojásfehérje
  • 16 dkg kristálycukor
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 800 g natúr joghurt
  • 6 ek. liszt

A szóráshoz:

  • porcukor
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

(Tepsi mérete: 20cm x 36cm)

A tojásokat szétválasztjuk.

A tojássárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a megolvasztott (de már nem meleg) margarint, a reszelt citrom héját és a sütőporral elkevert lisztet. Az egészet jól összekeverjük, majd összegyúrjuk, hogy egy rugalmas, puha tésztát kapjunk.
Az összegyúrt tésztát elfelezzük. Az egyik tésztacipót becsomagoljuk folpackba és betesszük a hűtőbe. A másik tésztacipót a sütőpapírral bélelt tepsibe egyenletesen belenyomkodjuk.

Elkészítjük a krémet: a tojásfehérjét kemény habbá felverjük, majd beleöntjük a joghurtot, a kristálycukrot, a vaníliás cukrot és végül a lisztet. Az egészet jól összekeverjük.
A joghurtmasszát a tepsibe nyomkodott tésztára ráöntjük és a hűtőből elővett, lehűtött tésztacipót a joghurt massza tetejére nagy lyukú reszelőn ráreszeljük.

Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 35 percig sütjük.

A megsült és már kihűlt süteményt szép egyforma szeletekre vágva, porcukorral megszórva kínáljuk.

Joghurtkrémes sütemény Tündi konyhájából 4.17/5 (6 értékelés)

Tündi konyha (134 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére