Joghurtkrémes sütemény Tündi konyhájából
Hozzávalók:A tésztához:
A krémhez:
A szóráshoz:
|
|
Elkészítés:
(Tepsi mérete: 20cm x 36cm)
A tojásokat szétválasztjuk.
A tojássárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a megolvasztott (de már nem meleg) margarint, a reszelt citrom héját és a sütőporral elkevert lisztet. Az egészet jól összekeverjük, majd összegyúrjuk, hogy egy rugalmas, puha tésztát kapjunk.
Az összegyúrt tésztát elfelezzük. Az egyik tésztacipót becsomagoljuk folpackba és betesszük a hűtőbe. A másik tésztacipót a sütőpapírral bélelt tepsibe egyenletesen belenyomkodjuk.
Elkészítjük a krémet: a tojásfehérjét kemény habbá felverjük, majd beleöntjük a joghurtot, a kristálycukrot, a vaníliás cukrot és végül a lisztet. Az egészet jól összekeverjük.
A joghurtmasszát a tepsibe nyomkodott tésztára ráöntjük és a hűtőből elővett, lehűtött tésztacipót a joghurt massza tetejére nagy lyukú reszelőn ráreszeljük.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 35 percig sütjük.
A megsült és már kihűlt süteményt szép egyforma szeletekre vágva, porcukorral megszórva kínáljuk.