Joghurtos almás tonhalas saláta
Hozzávalók:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
Az almák magházát kivágjuk és vékony csíkokra felvágjuk. (Én ehhez jobban szeretem az édesebb almát, mert az öntetet jó citromosan szeretem. Lehet hámozni is, de legjobb héjastól. )
A jégsalátát szintén vékony csíkokra vágjuk, az újhagymát karikákra, majd mindent egy mélyebb tálba tesszük. A tonhalkonzervet lecsöpögtetjük és szintén a tálba tesszük.
A joghurtot elkeverjük a citromlével és a mézzel, belekeverjük az apróra vágott petrezselyemzöldet és rálocsoljuk a salátára. Alaposan összeforgatjuk.
Egy marék diót vagy pekándiót durvára vágunk és a salátára szórjuk. Ha kicsit megpirítjuk a diót, úgy még finomabb lesz.
A tetejét még meglocsoljuk mogyoróolajjal. Ennyi az egész és már lehet is enni. Tonhal nélkül is tökéletes saláta, sőt sült csirkemellel is elkészíthetjük.