Joghurtos gyümölcsös alagút
Hozzávalók:(2 db őzgerincforma 30×4 cm)
|
|
Elkészítés:
A joghurtba tesszük a cukrot, a zselatint és langyosra melegítjük, hogy a zselatin feloldódjon. (nem szabad forralni)
A habtejszínt keményre verjük, (legjobb az Oké,a növényit ebbe nem nagyon szeretem, mert keményebb lesz tőle) A lehűlt joghurtba óvatosan belekeverjük a tejszínhabot.
Formát hideg vízzel kiöblítjük, lehet az alját és oldalát díszíteni gyümölcsökkel, beleöntünk a masszából és szórunk rá gyümölcsöt. Hűtőbe tesszük dermedésig 2-3 óra minimum.
Esetleg,ha nem tudjuk kivárni a fagyasztóba is tehetjük (csak el ne feledkezzünk róla). Amikor megdermedt, tálcára borítjuk.
Tipp / megjegyzés:
Lehet csak egy fajta gyümölcsöt is bele tenni.
Az elkészítési idő a hűtés idejét nem tartalmazza.